YES! Veldwerk kwalificatie 2

Natuurlijk gaan we weer naar het voorjaarsveldwerkweekend van de Deense vereniging in Ballum. 

 

En met super resultaat. Op de zaterdagochtend zit Jixer nog boordevol energie. En dat was terug te zien in de 1e lange loop. Hij explodeerde, maar was ook ondeugend. Zijn stijl was volgens de keurmeester zoals ze graag willen zien. Zeer hoge snelheid, hoge kophouding, stille rug en stille staart. Maar Jixer was ook duidelijk ondeugend. Maar voldoende perspectief voor een 2e loop.

 

In de 2e loop loopt hij echt fantastisch mooi. In een loop van 15-20 minuten op constant hoog tempo, in contact met Maurice, maar niet afhankelijk van hem. Het veld is bijna op en nog geen patrijs gevonden. En ineens wordt Jixer weer ondeugend of is het brutaal? Hij knalt de weg over naar het volgende veld en staat direct strak voor. Dit gebeurt tegelijk met of net voor het signaal dat we de honden moeten terug fluiten. Natuurlijk mag ik Jixer nog bedienen (op de Scandinavische manier) en YES! Die brutale vlegel heeft gelijk. Een koppel patrijzen gaat. Het schot gaat en kwalificatie nummer 2 is binnen.

 

Een geweldig geluksmoment met veel support van de Denen!

 

Vanaf nu mag Jixer in Denemarken de titel MARKPR dragen.