Coldewey 2018 is weer voorbij

Grote Prijs Jan Coldewey 2018 is weer voorbij

 

6 jaar geleden werd Jixer, nakomeling van wereldse Eline, geboren bij Hans en Jacobijn Joosten. Het werd Peggy haar kameraadje en ze behaalde er al snel resultaten mee op SJP en ook als snel MAP. Maar de Coldewey? Nee, daar had Hans wel (2 x) met Kilian aan deelgenomen, maar dat was voor Jixer en Peggy geen haalbare kaart. In 2017 gestart met zweetwerk en ze behalen snel hun 1e zweetwerk kwalificatie en toen werd Peggy al gehint: "COLDEWEY 2018!". De 1e reactie was "Nee, Jixer is al 5 jaar en heeft nog nooit veldwerk gedaan". Maar nieuwsgierig als we zijn, zijn we toch maar eens in de boeken gedoken en Jixer zijn grenzen in het veld opgezocht. Die grenzen gaan dus van niks naar alles op dit gebied. Ofwel het kan vriezen en het kan dooien. Maar na veel leren en ervaren toch een veldwerk kwalificatie behaald in de open klasse in Frankrijk. En TROTS dat we waren (en nog altijd zijn).

 

De inschrijving voor de Coldewey was dus een feit. Maar wel met de belofte dat we gaan genieten ongeacht het resultaat.

 

De 2 Coldewey dagen waren een wervelwind vol wisselende emoties. Top organisatie en daarvoor dank aan de Continentale Staande Honden vereeniging. Super gezellige groep met heel veel sportiviteit. Teleurstelling over het feit dat het zweetspoor van Jixer deze keer gewoon ondermaats was. Berusting bij het feit dat de veldapporteer conform verwachting snel voorbij was. Balen dat het bij het veldwerk er een grote kans voor Jixer was, maar de wind net even niet mee zat. Blij met het dikke SJP B diploma en de fraaie sleep. Trots op de mooie woorden van de exterieur keurmeester: "het ideaalbeeld van een Heidewachtel".

 

Maar vooral trots op het feit dat deze twee kampioenen er gestaan hebben. Top gedaan Peggy en Jixer 😘. En nu vooral gaan genieten. Binnenkort heerlijk jagen met die mooie man. Dank aan een ieder die zo meegeleefd heeft deze twee dagen. Echt super gaaf.