1e veldwerk kwalificatie

Gaat het lukken om met Jixer nog een prestatie te leveren op veldwerk? Hij is immers de 5 jaar al gepasseerd. Anderen zeiden van wel. Wij hoopten ook, maar twijfel is er zeker, want zowel Peggy als Jixer waren totaal onervaren.

Vorig jaar voor juist die ervaring al eerder dan verwacht wedstrijd gelopen, maar dit voorjaar zou de echte vuurdoop worden voor Peggy en Jixer. Dat begon gisteren met dag 1 in Gouy-et-Artois in Frankrijk in ijzig koude omstandigheden en heel veel 🐰🐰🐰🐰🐰. Te veel voor Jixer, maar bijna iedereen sneuvelde daar.

 

Vandaag was alles anders in Faumont (Frankrijk). Jixer mocht als 2e starten. Op ongeveer de helft van de loop staat hij voor. Peggy kan er rustig bij komen. De patrijzen gaan op, Peggy schiet en Jixer is super steady. De loop van 15 minuten wordt keurig afgerond en dat betekent dat ze een kwalificatie (ZG) binnen hebben op veldwerk Open Klasse in Frankrijk.

WoW! Hard werken loont dus echt.