1e zweetspoorproef: EXCELLENT

Wat een begin van het nieuwe wedstrijdseizoen!

 

Bij de zweetspoorproef van de Heidewachtels lopen Peggy en Jixer hun 1e zweetspoorproef ooit. Ze hebben er natuurlijk hard en vooral met veel enthousiasme voor getraind sinds hun 1e ervaringen in Frankrijk (zie ook: zweetwerk workshop in Bourgogne).

 

Als ze thuis kwamen van trainen dan was het de ene keer "lastig", "Heidewachtelstreken", "jagen" en de andere keer "prima", "als een speer" of "super". Ofwel spanning naar de 1e proef toe, want die komt er spoedig aan.

 

Na de voorlaatste training had Peggy er een goed gevoel over. Om het goede gevoel te borgen werd de laatste training geschrapt.

 

Peggy mocht na de loting als 3e lopen op deze dag. In totaal vertegenwoordigden 4 Heidewachteltjes ons prachtige ras.

 

Rond 11 uur kwam het verlossende bericht "GAAAAAAAAF". Ze zijn uitgekomen bij het zwijn en krijgen de verdiende breuk uitgedeeld.

 

 

Rond 15 uur de uiteindelijk uitslag. Peggy en Jixer zijn 2e geworden met een perfecte score (100/100) hetgeen resulteert in een 2e plaats reserve CACT. Met natuurlijk net zoveel punten als nummer 1 (een Picard). 

 

Wat een pracht resultaat bij een 1e wedstrijd. WoW!

 

Voor complete uitslag zie: ORWEJA Veldwedstrijden